Zupa gulaszowa dla dzieci
Zrób na obiad zupę gulaszową. Będzie smakowała całej rodzinie.

Składniki
- 50 dag polędwicy
- 1 duży ziemniak
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1 czerwona papryka
- olej
- majeranek
- sól
Umyj mięso, pokrój je w kostkę i podsmaż na oleju. Umytą paprykę i cebulę drobno pokrój i przyrumień na patelni. Pomidora sparz wrzątkiem, pokrój w kostkę, dodaj wraz z mięsem do warzyw na patelni.
Całość duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Następnie wlej do dania ok. 0,5 l wody. Dołóż obrane, pokrojone ziemniaki i przy prawy do smaku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso zmięk nie (ok. 30 minut). Możesz podać z odrobiną jogurtu.
Jeśli oprócz warzyw i mięsa dodasz do niej np. zacierki, będzie bardziej pożywna.