Zupa - krem cebulowa
Cebula jest wyjątkowo zdrowym warzywem. Ma działanie podobne do antybiotyku - bakteriobójcze, przeciwwirusowe i przeciwalergicznie. Dlatego dzisiaj polecamy zupę cebulową. Jest nie tylko zdrowa, ale i bardzo smaczna.
Składniki:
- 4 duże cebule
- ząbek czosnku
- wywar z warzyw
- 1 średnia marchewka
- 2 szklanki wody
- grzanki z pieczywa bezglutenowego
- sól
- pieprz
- oliwka z oliwek
Sposób przygotowania:
Cebule obieramy, płuczemy, kroimy na talarki, podsmażamy na patelni w małej ilości oliwy. Zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy wywar z warzyw i pokrojoną marchewkę. Gotujemy, gdy marchewka będzie miękka, dodajemy podsmażoną cebulę i ząbek czosnku, dodajemy sól i pieprz do smaku, można nieco maggi. Wszystko wlewamy do miksera, miksujemy. Podajemy na ciepło z grzankami z pieczywa bezglutenowego.