Zupa - krem cebulowa

Cebula jest wyjątkowo zdrowym warzywem. Ma działanie podobne do antybiotyku - bakteriobójcze, przeciwwirusowe i przeciwalergicznie. Dlatego dzisiaj polecamy zupę cebulową. Jest nie tylko zdrowa, ale i bardzo smaczna.

Zupa cebulowa jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa.
Zupa cebulowa jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • ząbek czosnku
  • wywar z warzyw
  • 1 średnia marchewka
  • 2 szklanki wody
  • grzanki z pieczywa bezglutenowego
  • sól
  • pieprz
  • oliwka z oliwek

Sposób przygotowania:

Cebule obieramy, płuczemy, kroimy na talarki, podsmażamy na patelni w małej ilości oliwy. Zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy wywar z warzyw i pokrojoną marchewkę. Gotujemy, gdy marchewka będzie miękka, dodajemy podsmażoną cebulę i ząbek czosnku, dodajemy sól i pieprz do smaku, można nieco maggi. Wszystko wlewamy do miksera, miksujemy. Podajemy na ciepło z grzankami z pieczywa bezglutenowego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas