Zupa-Krem z dyni na ostro

Dobry sposób na dynię.

article cover
Foody.pl

Przygotowanie 30 min.

Dynie obrać i starannie oczyścić z nasion, a następnie pokroić w kostkę. Pora, cebulę pokroić w talarki i usmażyć na oliwie. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Dodaj dynie, posyp kminkiem, pieprzem kajeńskim i dodaj posiekany drobno imbir (lub mielony) i smaż jeszcze przez chwilkę. Przełóż wszystko do garnka, zalej bulionem i ugotuj. Zupę zmiksuj i dopraw do smaku solą, pieprzem. Każdą porcję udekoruj śmietaną i posyp delikatnie z wierzchu pieprzem kajeńskim.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas