Zupa krem z pieczonej papryki

Lekka, pożywna i bardzo smaczna.

Krem z papryki
Krem z papryki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, pokroić i wydrążyć środek, a następnie włożyć do piekarnika, 190 stopni C na środkową półkę. Piec przez ok. 50 minut.

Upieczoną paprykę od razu włożyć do miski. Przykryć i zostawić pod przykryciem na ok. 15 minut.

Następnie obrać ze skórki.

Do garnka wlać oliwę, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek.

Pokrojonego pora podsmażyć na maśle. Wlać bulion i zagotować.

Gotować przez ok. 5 minut, dodać przyprawy. Doprawić zmielonym pieprzem oraz w razie potrzeby solą.

Zmiksować na krem z dodatkiem śmietanki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas