Reklama

Reklama

Zupa minestrone z młodą kapustą

Pyszna zupa wiosenna. Sycąca i pożywna.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1/3 młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 1 puszka drobnej białej fasoli
  • ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 15 dag młodego groszku
  • 1/3 selera
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • makaron

Sposób przygotowania

1. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i seler obierz, pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Warzywa przesmaż na oliwie, dodaj fasolkę i groszek. Smaż 5 minut. Następnie zalej 2 litrami wody i gotuj 10 minut. 

2. Zupę podawaj z ugotowanym makaronem i natką pietruszki. 

Reklama


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje