Zupa myśliwego

Bardzo treściwa, smaczna i rozgrzewająca. Doskonała na coraz krótsze jesienne dni.

Jest tak sycąca, że może nawet zastąpić dwa dania
Jest tak sycąca, że może nawet zastąpić dwa dania123RF/PICSEL

1. Dziczyznę, boczek i kiełbasę kroimy, oprószamy przyprawą i smażymy na smalcu na niewielkim ogniu przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.

2. Podsmażone mięso zalewamy 1.5 l wody i gotujemy pod przykryciem. 

3. Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy drobno, dodajemy do gotującego się mięsa. Razem powinny gotować się jeszcze ok. 40 minut.

4. Do zupy dodajemy grzybki, czosnek, koncentrat, pokrojony w półplasterki por, kapustę kiszoną, pokrojone ogórki i paprykę pokrojoną w kostkę. Gotujemy, aż składniki staną się miękkie. W osobnym garnku, w osolonym wrzątku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę doprawiamy.

5. Ugotowane ziemniaki dodajemy do zupy. Gotową zupę przekładamy na talerze, możemy zabielić ją śmietaną i posypać ulubioną zieleniną.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas