Reklama

Zupa na gwoździu

Gdy lodówka świeci pustkami i tak można wyczarować całkiem pożywne oraz zaskakująco smaczne danie. Zupa "nic" na przysłowiowym gwoździu istnieje naprawdę!

Składniki

  • 1 l wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 listek laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • sól, pieprz
  • kminek
  • dowolna zielenina
  • słonina (ewentualnie łyżka masła)
  • pieczywo (najlepiej czerstwe)

1. Listek laurowy i ziarenka ziela angielskiego zalewamy w garnku litrem wody, wsypujemy przyprawy, gotujemy całość 20 min., pod koniec gotowania dokładamy rozgnieciony czosnek.

2. Gotową zupę omaszczamy topioną słoniną, dokładamy kawałki czerstwego chleba i zieleninę.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy