Reklama

Reklama

Zupa rybna

Rozgrzej oliwę w dużym rondlu. Wrzuć boczek, seler, marchewkę, cebulę i paprykę. Smaż 2-3 minuty.

Składniki na 4 porcje:

  • łyżka oliwy
  • 2 plastry wędzonego boczku, pokrojone
  • 2 łodygi selera naciowego, posiekane
  • marchewka, posiekana
  • cebula, posiekana
  • czerwona papryka, pokrojona
  • ziemniak, obrany, pokrojony w kostkę
  • listek laurowy
  • 2 łyżki mąki
  • po 2 szklanki wody i mleka
  • 250 g łososia wędzonego na ciepło
  • puszka kukurydzy
  • koperek, do dekoracji
  • sól, pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Rozgrzej oliwę w dużym rondlu. Wrzuć boczek, seler, marchewkę, cebulę i paprykę. Smaż 2-3 minuty.

2. Dodaj ziemniak i smaż minutę, mieszając. Zalej wodą, wrzuć listek laurowy. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, 10 minut. Wyjmij listek laurowy.

3. W małej misce zmiksuj mąkę z odrobiną mleka na gładką pastę. Dodaj resztę mleka, wymieszaj i wlej do warzyw. Gotuj, mieszając, aż zupa zacznie gęstnie.

4. Dodaj łososia i kukurydzę. Gotuj 4-5 minut. Posyp koperkiem. Podawaj z podgrzaną i pokrojoną w trójkąty tortillą.

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje