Reklama

Reklama

Zupa warzywna

Taka zupa do dawka witamin i cennych składników. Do tego jest bardzo smaczna!

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler naciowy
  • 1 mały kalafior lub pół dużego
  • 3-4 ziemniaki
  • garść groszku zielonego
  • natka pietruszki do podania
  • 1 liść laurowy
  • 1 ziele angielskie
  • 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu
  • sól

Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić go garnka z osoloną wodą i gotować al dente. 

Reklama

Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do osobnego naczynia z wodą, dodać przyprawy i gotować ok. 15 minut.

Kalafiora podzielić na kawałki.

Kiedy ziemniaki już zaczynają być miękkie, dodać  je do zupy, dodać też kalafiora i groszek, gotować kilka minut aż kalafior będzie miękki, ale nie rozgotowany. Można zabielić śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje