Zupa warzywna z mięsną wkładką
Zupy to przepyszny rozdział sztuki kulinarnej - są niemalże wizytówką narodowych kuchni. Forma zupy daje niesamowite możliwości eksperymentowania i ciągłego próbowania w tworzeniu ulubionych, przepysznych zup - znamy przecież przeróżne rodzaje zup: od ciężkich, gęstych, po delikatne, lekkostrawne czy podawane na zimno! Tym razem mamy dla was przepis na sycącą, mocną zupę warzywną z mięsem mielonym - sprawdzi się u menu każdego, kto lubi wyraziste, mocne dania, które na długo pozostawiają swój smak na podniebieniu. Zobaczcie nasz przepis!
![Taka zupa sprawdzi się jako jednodaniowy obiad](https://i.iplsc.com/000BRGSWAPPHAY02-C322-F4.webp)
Składniki
- 300 g mięsa mielonego z wieprzowiny
- 2 kalarepki
- pietruszka
- marchew
- seler
- cukinia lub szparagi
- 2 łyżki oleju
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 1,4 l bulionu
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- szczypiorek
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Zobacz, jak przygotować tę pyszną i sycącą zupę: