Reklama

Reklama

Zupa warzywna z mięsną wkładką

Zupy to przepyszny rozdział sztuki kulinarnej - są niemalże wizytówką narodowych kuchni. Forma zupy daje niesamowite możliwości eksperymentowania i ciągłego próbowania w tworzeniu ulubionych, przepysznych zup - znamy przecież przeróżne rodzaje zup: od ciężkich, gęstych, po delikatne, lekkostrawne czy podawane na zimno! Tym razem mamy dla was przepis na sycącą, mocną zupę warzywną z mięsem mielonym - sprawdzi się u menu każdego, kto lubi wyraziste, mocne dania, które na długo pozostawiają swój smak na podniebieniu. Zobaczcie nasz przepis!

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego z wieprzowiny
  • 2 kalarepki
  • pietruszka
  • marchew
  • seler
  • cukinia lub szparagi
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1,4 l bulionu
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Zobacz, jak przygotować tę pyszną i sycącą zupę:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Zupa z warzywami | przepisy na zupy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje