Zupa z czerwonej soczewicy

Prosta i pyszna
Prosta i pyszna123RF/PICSEL

Składniki

  • 400 g czerwonej suchej soczewicy
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • puszka pomidorów
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 litry wody lub bulionu warzywnego
  • ćwierć łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżeczki przyprawy garam masala lub po pół łyżeczki curry i cynamonu
  • sól
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 duży batat
  • kilka orzechów nerkowca
  • natka pietruszki lub kolendra
  • kawałek imbiru
  • śmietana

Przygotowanie

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?