Reklama

Reklama

Zupa z fasolą, boczkiem, cykorią

Sycąca i aromatyczna

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 30 dag fasoli Jaś
  • 2 marchewki
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 2 cykorie
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • majeranek
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Fasolę mocz przez noc zimnej wodzie, odcedź, zalej nową wodą i gotuj pierwsze 10 minut bez przykrycia, kolejne 40 minut pod przykryciem. Boczek pokrój w grubą kostkę,smaż na rumiano na oleju. Marchewki pokrój w kostkę. Cykorię opłucz, podziel na listki,pokrój.

2. Do fasoli dodaj boczek, pokrojoną marchew, majeranek, przecier pomidorowy,przypraw solą i pieprzem, gotuj 10 minut. Kilka minut przed końcem dodaj liście cykorii i koperek. Zagotuj, podawaj gorącą zupę z pieczywem.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje