Zupa z groszku, brokułów i cukinii

Przepis stworzony specjalnie dla dzieci przez ekspertów kampanii Beko Jedz jak Mistrz.

Zupa z groszku, brokułów i cukinii
Zupa z groszku, brokułów i cukiniimateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Obierz cebulę i podsmaż na oliwie.

Dodaj posiekane warzywa i groszek. Przypraw solą i pieprzem.

Zalej wodą i gotuj przez 10 minut.

Blenderem zmiksuj na puree. Wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia.

Usmaż jajka przepiórcze z odrobiną oliwy z oliwek.

Podawaj zupę na zimno w misce ze smażonym jajkiem i parmezanem na wierzchu.

Zmysłowe smaki: Zupa krem z groszkuInteria.tv
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas