Reklama

Zupa z jarmużu i awokado

Smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 4 duże garście jarmużu
  • 1 awokado
  • 1,5 litra wody
  • 1 łyżka oleju
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2–3 łyżki śmietanki

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Wsyp ryż, chwilę podsmaż i zalej wodą. Gdy będzie miękki, wrzuć jarmuż. Gotuj kilka minut, dopraw solą i pieprzem, zdejmij z ognia. Dodaj obrane awokado i zmiksuj na gładki krem. Podawaj ze śmietanką.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy