Zupa z klopsikami
Smaczna i sycąca. Idealna na obiad na całej rodziny!

Składniki
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- czerwona papryka
- papryczka chilli
- 2 marchewki
- pietruszka
- por
- zielone oliwki
- 50 dag krojonych pomidorów w puszce
- 30 dag mielonego mięsa
- jajko
- 5 łyżek bułki tartej
- sól, pieprz
- pieprz ziołowy
- 2 listki laurowe
- ziele angielskie
- 2 łyżki oleju
- gałązki rozmarynu
4 osób
Sposób przygotowania
1. Warzywa obierz, pokrój, zalej 5 szklankami wody, dodaj przyprawy, wlej łyżkę oleju, gotuj 30 minut. 2. Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, przyprawami. Formuj pulpety, wrzucaj do zupy, gotuj 10 minut, wyjmij. Do wywaru dodaj oliwki, pomidory. Zagotuj. Podawaj z pulpetami i rozmarynem.