Sałatka z grillowanych warzyw
Z dodatkiem fety grillowane warzywa smakują wyśmienicie

Składniki
- sos
- ocet balsamiczny – 2 łyżki
- miód – 1 łyżka
- oliwa – 4 łyżki
- sól, pieprz
- czosnek - 1 ząbek
- warzywa
- bakłażan – 1 szt.
- cukinia – 1 szt.
- papryka – 1 szt.
- kukurydza
- czerwona cebula – 1 szt.
- oliwa, sok, z cytryny, sól, pieprz
- natka pietruszki, bazylia
- ser grecki feta Greksyr
Sposób przygotowania
Sos: mieszamy ze sobą 2 łyżki octu balsamicznego lub soku z cytryny, 1 łyżkę miodu, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz i 1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekany.
W razie gdyby sos był zbyt gęsty, dodajemy 1-2 łyżki wody.
Warzywa: pokrojone warzywa (bakłażan i cukinia w plastry, papryka w cząstki, cebula w piórka) wkładamy do sporej miski. Oliwę z solą, pieprzem i sokiem łączymy, mieszamy delikatnie, ale bardzo dokładnie z warzywami. Warzywa kładziemy partiami na grillu, obsmażamy z obu stron. Grillowane warzywa posypujemy pokruszonym serem, polewamy wcześniej przygotowanym sosem i posypujemy kiełkami.