Reklama

Reklama

Grillowana tortilla z serem z salami i chilli oraz z awokado i czerwoną cebulą

Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera.

Składniki:

  • tortilla 4 szt.
  • ser np. Hochland Na gorąco! z salami i chilli; 8 plastrów
  • miękkie awokado 1 szt.
  • czerwona cebula 1 szt.
  • sałata rzymska
  • kwaśna śmietana

Reklama

Sposób przygotowania:


Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera Hochland Na Gorąco!, pocięte w paski awokado, czerwoną cebulę oraz liście sałaty. Zawijamy krawędzie tortilli i formujemy roladkę, gotową tortille owijamy folią aluminiową i grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 3 min z każdej strony. Opcjonalnie możemy dodać frankfurterki lub kabanosy.

Przepis przygotował Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz  właściciel Akademii Kulinarnej.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje