Jaja z łososiem

Pyszna przystawka.

Składniki na 20 porcji:

Reklama

- 10 jajek ugotowanych na twardo,
- pasta łososiowa (z tubki),
- średni słoiczek koreczków helskich,
- sól, pieprz,
- 5 cieniutkich plastrów wędzonego łososia,
- kapary (mały słoiczek),
- 2 cytryny,
- 2 łyżki majonezu,
- natka pietruszki lub rzeżucha do dekoracji.

Przygotowanie: Jajka obrać ze skorupek, kroić na pół. Majonez wymieszać z pastą łososiową, doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić szpryckę. Cytryny dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem. Nie obierać - pokroić na cienkie plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół. Na połówkach jajek układać koreczki helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć masę łososiową. Plastry łososia przekroić na pół, zwinąć w ruloniki, ułożyć pośrodku półmiska. Wokół łososiowych ruloników ułożyć jajka. Udekorować natką pietruszki albo rzeżuchą. Porcja - 90 kcal

Czas przygotowania: 30 minut

Dowiedz się więcej na temat: jaja | cytryny | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc | łosoś

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje