Reklama

Reklama

Korki z jajek na pomidorach

Z zimnego bufetu.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 6 jajek,
- 10 dag masła,
- 5 pomidorów,
- 5 dag szynki,
- 1/2 szklanki majonezu,
- warzywa sezonowe do dekoracji (rzodkiewka, plasterki ogórka)

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz, rozetnij wzdłuż,. Ostrożnie wyjmij żółtka i rozetrzyj z masłem na gładką masę. Dodaj posiekaną szynkę, przypraw solą i pieprzem. Białka jajek delikatnie zetnij z wypukłej strony, aby łatwo można było je ułożyć na plastrach pomidorów. Pomidory pokrój w grube plastry. Każdą z połówek białka napełnij masą szynkową. Ułóż na plastrze pomidora, przypnij wykałaczką, polej majonezem, udekoruj półmisek warzywami.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | korki | przystawki i przekąski

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje