Reklama

Reklama

Smaki Hiszpanii: Gazpacho

Wszystkie warzywa kroimy i blendujemy na gładką masę (ok. 7-10 minut).

Składniki:

  • 1 łyżka octu balsamicznego, np. marki Kuhne
  • 6 dojrzałych pomidorów
  • 3 czerwone papryki
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 cebula 
  • garść pietruszki
  • 1 kromka chleba pszennego (namoczona w wodzie)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: pieprz i sól
  • 2 ząbki czosnku

Reklama

Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa kroimy i blendujemy na gładką masę (ok. 7-10 minut). Dodajemy namoczony chleb, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Ponownie blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy na zimno posypaną pietruszką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje