Reklama

Reklama

Łosoś w sosie pomarańczowym

Zdrowo i wykwintnie.

 

  Składniki na 2 porcje:

  • 2 filety z łososia (po ok. 175 g)
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • Sól, pieprz
  • 2 pomarańcze
  • 1 łyżeczka pasty z raków
  • 150 g śmietany
  • 2 łyżeczki zielonego pieprzu
  • Cukier tłuszcz do formy

  Przygotowanie:

Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Część skórki pomarańczowej pokroić w cienkie paseczki. Połowę pomarańczy wycisnąć, resztę pokroić w cienkie plasterki. 2 małe formy aluminiowe natłuścić i wyłożyć plasterkami pomarańczy. W każdej umieścić kawałek ryby. Pastę rakową rozrobić ze 100 ml ciepłej wody i śmietanką. Dodać 4-5 łyżek soku pomarańczowego i paseczki skórki oraz zielony pieprz. Doprawić solą i cukrem. Rybę polać sosem i zapiekać w 200 st. C 12-15 minut. Podawać z ryżem.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: Łosoś w sosie pomarańczowym

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy