Cukinia z farszem

Doskonałe z sosem jogurtowym.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 4 małe cukinie,
- 10 rodzynek,
- 30 dag mięsa mielonego,
- łyżka miodu,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- szklanka ugotowanego ryżu,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz,
- cynamon,
- 40 dag jogurtu naturalnego,
- ząbek czosnku,
- łyżka posiekanej mięty

Przygotowanie:

Cukinie umyj. Z jednej strony odetnij na całej długości 1/4 boku. Wydrąż środki. Lekko posól. Mięso wymieszaj z ryżem, miodem, koncentratem pomidorowym i rodzynkami. Dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Napełnij łódeczki cukinii. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Podlej gorącym bulionem. Wstaw do piekarnika 200 st C na około 30 minut. W tym czasie jogurt zmieszaj z miętą i roztartym czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Cukinie podaj z sosem jogurtowym.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas