Patelnia gruszkowa

Bardzo oryginalny sposób na gruszki.

Składniki:

Reklama

  • 400 g zielonej fasolki
  • sól
  •  5 gałązek cząbru
  • 4 kiełbaski po ok. 100 g
  • 2 pomidory
  • 2 gruszki
  • 1 łyżka sklarowanego masła
  • 1/8 l bulionu
  • kolorowy pieprz
  • 150 g kwaśnej śmietanki
Przygotowanie:
Fasolkę pokroić i gotować w osolonym wrzątku wraz z 2 gałązkami cząbru przez 15 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki, pomidory na kawałki. Gruszki pokroić w średniej grubości plastry. Fasolkę odcedzić. Na patelni rozgrzać sklarowane masło, przesmażyć kiełbasę. Dodać gruszki i pomidory. A następnie fasolkę, posiekany pozostały cząber i bulion. Gotować 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać ze śmietaną.

Dowiedz się więcej na temat: gruszki | dania z patelni | Fasolka szparagowa | Patelnia gruszkowa

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje