Składniki: - 200g fileta z łososia, - 100g rukoli, - 1 mała papryczka habenero (bez pestek), - 1 mango, - sok z połówki pomarańczy, - łyżeczka masła, - sól morska, - 10ml oleju Przygotowanie: Włączamy piekarnik (górna grzałka, 180 st. C). Wyciskamy sok z pomarańczy, obieramy mango ze skóry i kroimy w kostkę, siekamy papryczkę i podsmażamy ją (przez chwilę) na maśle (jeżeli lubimy bardzo ostre to proszę dodać pestki), następnie dodajemy mango (dokładnie mieszamy) i po 5 minutach dodajemy sok z pomarańczy. Gotujemy (na małym ogniu) aż konfitura zgęstnieje. W międzyczasie wlewamy olej na talerz i z dwóch stron maczamy w nim łososia następnie przekładamy go na blachą (skórą do dołu) solimy i wstawiamy do pieca (na jakieś 20 minut, łosoś będzie gotowy gdy białe bąbelki tłuszczu pojawią się na bokach) Gotowe. Rukole należy przepłukać wodą i osuszyć, serwować wedle uznania. Smacznego