Kotleciki à la gołąbki - przysłała Mieczysława

50 dkg mielonego mięsa; 50 dkg białej kapusty; 1/4; szklanki mąki ziemniaczanej; 2 jajka; tarta bułka; 1,2 szklanki śmietany; 2 łyżki przecieru pomidorowego; 1 łyżeczka mąki; tłuszcz do smarowania blachy; pieprz; sól.

Przygotowanie:

Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić. Gdy puści sok odcisnąć, a następnie wymieszać z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajami, przyprawić. Z masy uformować małe okrągłe kotleciki, obtoczyć je w tartej bułce i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć kotlety do rondla, podlać niewielką ilością wrzątku i dusić. Pod koniec duszenia wlać sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany. Podawać gorące z ziemniakami i zieloną sałatą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas