Makaron z brokułami i boczkiem - Andzia

Makaron - świderki; 3 łyżki oleju; sól; brokuły; cebula; 15 dkg boczku; kubek śmietany; starty parmezan; pieprz.

Brokuły podzielić na różyczki; gotować w osolonej wodzie ok. 8 min. Cebule posiekać, boczek pokroić w kostkę. Oba składniki zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, dodać odcedzone i przelane zimną wodą brokuły. Makaron ugotować z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzić i osączyć. Śmietanę zagotować z częścią parmezanu, polać makaron i wymieszać. Do makaronu dodać brokuły z boczkiem i delikatnie wymieszać. Całość doprawić solą i pieprzem. Po wyłożeniu na talerz, każdą porcję posypać resztą parmezanu.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas