Mięso mielone z groszkiem - adzik

0.5 kg. mięsa mielonego, paczka mrożonego groszku, 2 łyżki curry, puszka pomidorów w puszce (siekanych), 2 łyżki kefiru 2 łyżki śmietany, 1 cebula (pokroić w półplasterki), olej do smażenia, sól, pieprz, chili lub papryka do smaku

article cover
INTERIA.PL

Cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso i podsmażyć, dodać pomidory z puszki, doprawić do smaku przyprawami (curry powinno być mocno wyczuwalne), na koniec dodać groszek i śmietanę połączoną z kefirem. Dusić aż groszek zmięknie. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Curry w proszku powinno być dwóch rodzajów, a jeszcze lepiej gdy mamy pastę curry - można ją kupić w sklepach z chińską, hinduską żywnością lub w hipermarketach. Potrawa pochodzi z Indii.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas