Pasta

Nadesłała Karla.

Składniki:

Makaron muszelki, kiełbasa podwawelska, 0.5 kg pieczarek, cebula, czosnek, 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, pieprz, łyżeczka oregano, łyżeczka bazylii, ser żółty np. gouda.

Przygotowanie:

Wstawić wodę na makaron. W tym czasie pokroić kiełbasę w kostkę, obrać i pokroić pieczarki, cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić czosnek, po chwili kiełbasę i na końcu cebulę. Dodać pokrojone pieczarki i dusić na małym ogniu. Wsypać makaron do wody. Do kubka wsypać pieprz, oregano i bazylię, wlać około 200 ml ciepłej wody, dodać koncentrat, wymieszać. Zawartość kubka wlać na patelnię i dusić wszystko kilka minut. Zetrzeć ser na tarce o grubych oczkach. Odcedzić makaron nie przelewając wodą. Przełożyć makaron do miski, wsypać żółty ser, dodać zawartość patelni i całość wymieszać. Smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas