Reklama

Reklama

Spaghetti carbonara - przysłał Sławomir

35 dkg makaronu spaghetti; 500 gr gęstej śmietany; 15 dkg boczku; 4 jajka; 10 dkg tartego żółtego sera

Porcja dla 4 osób, czas wykonania - maksymalnie 30 minut

Przyrządzanie

Ugotować spaghetti tradycyjnie. W międzyczasie pokroić boczek na drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i po 5 minutach dodać gęstej śmietany, mieszając. Boczek ze śmietną wylać na spaghetti. Oddzielamy białko jajek od żółtek. Spaghetti posypujemy tartym serem. Żółtka umieszczamy na potrawie. Smacznego!.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: jaja | Bolognese | sławomir | spaghetti

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje