Oto najlepsze grzyby do wigilijnej zupy. Gwarancja wyrazistego smaku

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować zupę grzybową?
Jak przygotować zupę grzybową?123RF/PICSEL

Wigilijna zupa grzybowa - składniki

  • 30 g suszonych grzybów - najlepiej borowików i podgrzybków,
  • 1 szklanka wody,
  • ½ szklanki śmietany 18 proc.,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki masła klarowanego,
  • 4 ziarna ziela angielskiego,
  • 3 liście laurowe,
  • bulion warzywny
  • sól i pieprz.
Zupa grzybowa
Zupa grzybowa123RF/PICSEL

Wigilijna zupa grzybowa - przepis

Henryk Sawka o obawie przed AI: Prawdziwych twórców to nie dotyczyAlicja ResichINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?