Wiosenne ruloniki szynkowe z nadzieniem chrzanowym - Ewa

12 plastrów szynki wędzonej gotowanej, 8 łyżek śmietany kremówki, 4 jajka, 6 rzodkiewek, 4 pieczarki, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki chrzanu żurawinowego, szczypiorek, sól, pieprz

Wykonanie:

Reklama

1.Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

2.Jajka, szczypiorek, pieczarki drobno siekamy, doprawiamy solą i pieprzem.

3.Rzodkiewkę kroimy w kosteczkę.

4.Dodajemy śmietanę, majonez i chrzan żurawinowy.

5.Nakładamy przyrządzony krem na plastry szynki i zwijamy w ruloniki.

6.Nadziewamy ruloniki wykałaczką i układamy liściu sałaty. Doskonale smakują z plasterkiem świeżego ogórka i czerwonej papryki. Smacznego

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | szczypiorek | pieczarki | jaja | wiosenne

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje