Domowa piekarnia. Zaskocz wszystkich smakiem i lekkością

Materiał promocyjny

Idealnie wypieczony chleb– jak go zrobić w domu?
Idealnie wypieczony chleb– jak go zrobić w domu?materiały promocyjne

Aptekarska precyzja

Stabilna temperatura

Nowoczesny czarny piekarnik do zabudowy z wypiekanym ciastem w środku, otoczony jasnymi frontami mebli kuchennych oraz położoną obok drewnianą półką z dekoracjami, naczyniami i zdjęciem.
Stabilność temperatury w piekarniku ma ogromny wpływ na to, czy wypiek się udamateriały promocyjne

Przepis na szybki chleb

Ręka oprószona mąką ugniata dużą kulę surowego ciasta na blacie, wokół widać rozsypaną mąkę tworzącą efekt lekko unoszącego się pyłu.
Idealny chleb? Z chrupiącą skórką, ale puszysty w środku123RF/PICSEL
  • 25 g świeżych drożdży (opcjonalnie możemy użyć 12 g drożdży suchych)
  • 400 ml ciepłej wody
  • 350 g mąki pszennej typ 750
  • 150 g mąki żytniej typ 720
  • 5 g cukru
  • 15 g soli
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?