Bosacka przestawiła "mocną piątkę". Te produkty są najlepsze na odporność

InteriaKobieta Redakcja

Kawałki czerwonych buraków w zalewie umieszczone w szklanym słoiku, obok przekrojony oraz cały surowy burak na jutowym materiale, w tle widoczne liście buraków.
Kiszonki warto jeść przez cały rok. Doskonale wspierają odporność123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Jak naturalnie wzmacniać odporność?
  2. Naturalne produkty na odporność. Katarzyna Bosacka podała najlepszą piątkę
  3. Chcesz być zdrowy i nie chorować? Jedź codziennie produkty z tych pięciu kategorii.

Jak naturalnie wzmacniać odporność?

Zobacz również:

Szklanka przezroczysta wypełniona mlekiem, ustawiona na drewnianym stole, trzymana z boku przez dłoń.
Szklanka kefiru czy maślanki to prawdziwa bomba zdrowia 123RF/PICSEL

Naturalne produkty na odporność. Katarzyna Bosacka podała najlepszą piątkę

Chcesz być zdrowy i nie chorować? Jedź codziennie produkty z tych pięciu kategorii.

  • zakwasy i kiszonki - mają bakterie probiotyczne, które wzmacniają odporność
  • owoce i warzywa bogate w witaminę C
  • działające przeciwbakteryjnie białe warzywa takie jak czosnek, cebula, kalafior, kapusta
  • przyprawy takie jak kurkuma, która działa przeciwzapalnie oraz rozgrzewający i przeciwbakteryjny imbir
  • fermentowane napoje mleczne: kefiry, jogurty, maślanki.
"Nomada": Z Kazachstanu do Bydgoszczy. Jej historia podbija internetINTERIA.PL