Bosacka przestawiła "mocną piątkę". Te produkty są najlepsze na odporność
Trwa sezon, kiedy to przychodnie pękają w szwach, a my szukamy wciąż nowych specyfików, które pomogą przetrwać ten trudny, infekcyjny okres. Jeśli apteczne suplementy nie do końca zdają egzamin, zdecydowanie warto przetestować naturalne produkty, które kupisz w każdym sklepie za grosze. Co zatem pomoże wzmocnić odporność?

Spis treści:
- Jak naturalnie wzmacniać odporność?
- Naturalne produkty na odporność. Katarzyna Bosacka podała najlepszą piątkę
- Chcesz być zdrowy i nie chorować? Jedź codziennie produkty z tych pięciu kategorii.
Jak naturalnie wzmacniać odporność?
W sieci roi się od receptur na naturalne mikstury leczące przeziębienie i wzmacniające odporność. Korzysta z nich coraz więcej osób i chwali działanie zawartych w nich prozdrowotnych składników. W okresie jesienno-zimowym, kiedy wyjątkowo jesteśmy narażeni na infekcje, warto przede wszystkim z większą uwagą przyglądać się codziennej diecie, która powinna obfitować w witaminy, probiotyki i zdrowe tłuszcze. Teraz szczególnie sprawdzą się kiszonki, a także rozgrzewające, wzmacniające organizm przyprawy. Nie można też zapominać, że na odporność znaczący wpływ ma ruch, dlatego nawet w czasie niesprzyjającej pogody warto wyjść na spacer czy zażywać innych aktywności.

Naturalne produkty na odporność. Katarzyna Bosacka podała najlepszą piątkę
W temacie naturalnego wzmacniania odporności wypowiedziała się ostatnio w mediach społecznościowych jedna ze znanych w sieci influencerek - dziennikarka, prezenterka i autorka książek o zdrowym gotowaniu - Katarzyna Bosacka. Jej filmiki na Instagramie dotyczące dietetycznych nowinek cieszą się ogromną popularnością, a internauci chętnie komentują treści, które tam publikuje. Tym razem Bosacka zamieściła na Instagramie rolkę, w której przedstawiła zupełnie naturalne, łatwo dostępne i tanie specyfiki na odporność.
Chcesz być zdrowy i nie chorować? Jedź codziennie produkty z tych pięciu kategorii.
Ekspertka wskazała, jakie jej zdaniem produkty najlepiej wspierają jelita i układ odpornościowy. To one powinny królować jesienią i zimą w jadłospisie osób, które chcą przetrwać je bez chorób.
- Chcesz być zdrowy i nie chorować? Jedź codziennie produkty z tych pięciu kategorii:
- zakwasy i kiszonki - mają bakterie probiotyczne, które wzmacniają odporność
- owoce i warzywa bogate w witaminę C
- działające przeciwbakteryjnie białe warzywa takie jak czosnek, cebula, kalafior, kapusta
- przyprawy takie jak kurkuma, która działa przeciwzapalnie oraz rozgrzewający i przeciwbakteryjny imbir
- fermentowane napoje mleczne: kefiry, jogurty, maślanki.
A Wy jakie macie sposoby na odporność? - zapytała internautów Bosacka







