Reklama

Reklama

Jak prawidłowo gotować makaron

Dzięki prostym radom zawsze będzie idealnie sprężysty.

Gotując makaron zawsze stosuj się do czasu podanego na opakowaniu. Pamiętaj, by go nie rozgotować, a wręcz przeciwnie, powinien być nieco twardawy.

Zamiast makaronu z mąki pszennej możesz dodać do dania makaron pełnoziarnisty. Tylko pamiętaj, że ma on nieco inny smak, więc sprawdź wcześniej, czy rodzina go akceptuje.

Jeśli makaron trochę się rozgotował i jest zbyt miękki, możesz go nieco „odratować”, przelewając go po ugotowaniu zimną wodą. Taki makaron najlepiej zapiec z serem i warzywami.

Chcesz szybko przygotować pyszne danie z makaronu? Podsmaż kawałki kurczaka ze szpinakiem i czosnkiem, dodaj pokrojony ser z niebieską pleśnią, kilka łyżek śmietany. Wymieszaj z ugotowanym makaronem i przyprawami, chwilkę przysmaż, mieszając.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje