Reklama

Reklama

Jak prawidłowo rozmrażać mięso?

Urszula Somow wyjaśniła jak prawidłowo rozmrażać mięso. Czy można to zrobić z użyciem mikrofalówki?



Reklama

- Jeżeli decydujemy się na mikrofalówkę, to lepiej, żeby to były małe porcje - powiedziała dietetyczka. 

Bezwzględnie złym pomysłem jest rozmrażanie mięsa przez zanurzenie go w pojemniku z ciepłą wodą. W ten sposób pozwalamy na namnażanie się dużej ilości bakterii, a co za tym idzie mięso traci sporo na wartościach odżywczych.

Jeśli dysponujemy niewielką ilością mięsa (uprzednio poddanego obróbce termicznej) możemy pozwolić sobie na "rozmrożenie" go bezpośrednio na patelni, zwłaszcza wtedy, gdy planujemy zjeść go od razu po odgrzaniu.

Na co jeszcze warto zwrócić uwagę rozmrażając mięso? Zobacz wideo!

***

#POMAGAMINTERIA

Hubert ma roczek. Pierwsze sześć tygodni życia spędził w szpitalu, walcząc o każdy dzień. Urodził się z ciężkimi wadami - między innymi z brakiem kości w rękach. Pojawiła się jednak nadzieja na operację, która umożliwi mu normalny rozwój. Wystarczą dwa kompleksowe zabiegi, dzięki którym jego dłonie i przedramię ukształtują się w sposób prawidłowy, a ręce będą mogły prawidłowo rosnąć z zachowaniem pełnej funkcjonalności kończyn. Pomóż Hubercikowi przybić piątkę w przyszłości! Sprawdź szczegóły >>>

x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje