Reklama

Reklama

Jak suszyć grzyby?

Jesień to czas, kiedy wiele osób wolne chwile spędza na grzybobraniu. O tym, w jaki sposób prawidłowo je suszyć, mówiła Sylwia Majcher. – Najważniejsze, to traktować je niską temperaturą – podkreślała propagatorka zero waste.

Sezon na grzyby trwa! Leśne zbiory warto ususzyć, by w dowolnej chwili dodać je do gulaszu, sosów, pierogów z kapustą czy zupy grzybowej. 

Reklama

Do suszenia możemy wykorzystać specjalne suszarki, ale również piekarnik, kaloryfer, czy nasłoneczniony parapet. Warto jednak wiedzieć jak dokładnie wykonać ten "zabieg", aby na długo zachować wyjątkowy smak i aromat grzybów.

Podpowiadamy też, jak dobrze oczyścić i prawidłowo przechowywać suszone grzyby.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje