Oliwa pomoże na chrapanie

Oliwa (z pierwszego tłoczenia, Extra Vergine) ma właściwości przeciwzapalne i zmniejszające obrzęki śluzówki, a więc usuwa ewentualne przyczyny chrapania. Do tego nawilża wysuszone i podrażnione gardło.

Dodaj łyżkę oliwy do sałatki warzywnej albo posmaruj oliwą pieczywo
Dodaj łyżkę oliwy do sałatki warzywnej albo posmaruj oliwą pieczywo 123RF/PICSEL

Żeby zaobserwować efekty jej działania, trzeba stosować ją codziennie i długotrwale. Wybierz ten sposób, który ci najbardziej "smakuje". Spokojnie, nie utyjesz, bo taka dawka oliwy to tylko 50 kcal.

1. Wypij łyżeczkę oliwy wieczorem, tuż przed snem.

2. Dodaj łyżkę oliwy do sałatki warzywnej albo posmaruj oliwą pieczywo (zamiast masłem). Posiłek zjedz ok. 2 godziny przed snem.

O czym musisz pamiętać przed ślubem? INTERIA.PL
100 rad
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas