kuchnia regionalna

Artykuły (2)

  • Rosół po śląsku. Jeden składnik zmienia smak

    Rosół po śląsku. Jeden składnik zmienia smak

    • Niedziela, 30 lipca 2023 (20:20)
    Jak Polska długa i szeroka rosół na niedzielny (i nie tylko) obiad, to jedno z najpopularniejszych dań. Każdy kucharz i kucharka ma swoje sposoby, by nadać bulionowi niepowtarzalny smak....
    rosół, pomysł na obiad, kuchnia regionalna
  • Wielkopolska parzybroda. Prawdziwy rarytas!

    Wielkopolska parzybroda. Prawdziwy rarytas!

    • Wtorek, 29 września 2020 (08:58)
    Parzy? Nie bardziej niż każda inna zupa. Występuje w różnych wariantach w wielu regionach, ale najsłynniejszy jest ten z Wielkopolski. Warto samemu przekonać się o walorach parzybrody,...
    kuchnia regionalna

Wideo (2)