Przystawki wielkanocne – szybkie, smaczne i kolorowe

Materiał promocyjny

Przystawki wielkanocne to nie tylko smaczny dodatek, ale też element, który potrafi całkowicie odmienić wrażenia kulinarne gości
Przystawki wielkanocne to nie tylko smaczny dodatek, ale też element, który potrafi całkowicie odmienić wrażenia kulinarne gości Martyna Taras FILMSEE / Interia

Jajka faszerowane szynką i serem

  • 5 jajek na twardo
  • 1 opakowanie szynki Basiuni Sokołów
  • 150 g tartego sera żółtego gouda
  • 2 łyżki majonezu
  • słodka papryka w proszku
  • sól i pieprz

Wielkanocne roladki z szynki

  • 1 opakowanie szynki Sokołowskiej Kruchej
  • 2 łyżki twarogu sernikowego
  • 2 łyżki serka śmietankowego kanapkowego
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych
  • ½ mango
  • 1czerwona cebula
  • ⅔ szklanki groszku mrożonego
  • sól
  • mielone płatki chili

Ziołowe bułeczki z pasztetem

Martyna Taras FILMSEE / Interia
  • 300 g mąki pszennej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 7 g suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanych ziół
  • 200 g pasztetu drobiowego
  • 1 jajko do posmarowania

Kolorowa rolada z szynką

  • 4 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 ml mleka
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 opakowania szynki Basiuni Sokołów
  • 150 g serka śmietankowego
  • sól i pieprz
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?