Cenny chlorofil
Zielne warzywa i owoce mają go pod dostatkiem. Chlorofil, bo o nim mowa, występuje w roślinach biorących udział w procesie fotosyntezy.
Gdzie jest go najwięcej? W algach, natce pietruszki, liściach selera, jarmużu, sałacie, szpinaku, zwykłym koperku i brokułach. Sięgajmy po te produkty jak najczęściej, nawet codziennie, dzięki czemu wzmocnimy swoje zdrowie.
Dobry dla kobiet
Spożywanie zielonych warzyw i owoców ma pozytywny wpływ na regulację cyklu miesiączkowego. Chlorofil korzystnie oddziałuje na pracę tarczycy, największego gruczołu w ludzkim ciele. Niestety, problem z jego prawidłowym funkcjonowaniem, a tym samym zaburzenia gospodarki hormonalnej, stają się zmorą coraz młodszych kobiet.
Pośrednio chlorofil zapobiega powstawaniu torbieli jajników i infekcjom pochwy, przyspiesza proces ich leczenia. Ma niepodważalny dla każdej kobiety atut - opóźnia proces starzenia komórek.
Zobacz więcej