Reklama

Reklama

Cenny chlorofil

Zielne warzywa i owoce mają go pod dostatkiem. Chlorofil, bo o nim mowa, występuje w roślinach biorących udział w procesie fotosyntezy.

Gdzie jest go najwięcej? W algach, natce pietruszki, liściach selera, jarmużu, sałacie, szpinaku, zwykłym koperku i brokułach. Sięgajmy po te produkty jak najczęściej, nawet codziennie, dzięki czemu wzmocnimy swoje zdrowie.

Reklama

Dobry dla kobiet

Spożywanie zielonych warzyw i owoców ma pozytywny wpływ na regulację cyklu miesiączkowego. Chlorofil korzystnie oddziałuje na pracę tarczycy, największego gruczołu w ludzkim ciele. Niestety, problem z jego prawidłowym funkcjonowaniem, a tym samym zaburzenia gospodarki hormonalnej, stają się zmorą coraz młodszych kobiet.

Pośrednio chlorofil zapobiega powstawaniu torbieli jajników i infekcjom pochwy, przyspiesza proces ich leczenia. Ma niepodważalny dla każdej kobiety atut - opóźnia proces starzenia komórek.

Zobacz więcej

Dowiedz się więcej na temat: chlorofil

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje