chlorofil

Artykuły (3)

  • Chlorofil: Zielona strona zdrowia

    Chlorofil: Zielona strona zdrowia

    • Czwartek, 26 sierpnia 2021 (12:12)
    Natka pietruszki, koperek, szczypiorek, seler naciowy, brokuły, jarmuż, szpinak, szczaw czy czosnek niedźwiedzi. Wyliczać można jeszcze długo. Ich wspólną cechą jest kolor, który...
    chlorofil, zielone warzywa
  • Dlaczego warto sięgnąć po zielone warzywa?

    Dlaczego warto sięgnąć po zielone warzywa?

    • Czwartek, 21 stycznia 2021 (18:56)
    Chcesz dobrze się odżywiać? Wybieraj ciemną zieleń. Jarmuż, natka pietruszki, brokuły, zielona fasolka szparagowa to produkty obfitujące w chlorofil.
    chlorofil
  • Cenny chlorofil

    Cenny chlorofil

    • Piątek, 15 stycznia 2021 (12:22)
    Zielne warzywa i owoce mają go pod dostatkiem. Chlorofil, bo o nim mowa, występuje w roślinach biorących udział w procesie fotosyntezy.
    chlorofil