Kolorowa sałatka z kapusty
Pożywna sałatka z piersią z indyka.
- główka kapusty szpiczastej,
- cebula,
- ząbek czosnku,
- słoik marynowanej pieczonej papryki,
- 4 łyżki octu,
- cukier,
- sól, pieprz,
- oregano,
- 5 łyżek oleju,
- 500 g piersi z indyka,
- 75 g sera owczego,
- słodka papryka,
- oregano do dekoracji Kapustę poszatkować. Cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę. Paprykę osączyć i pokroić w paseczki. Ocet, cukier,oregano, sól i pieprz wymieszać, dodać 3 łyżki oleju. Kapustę, paprykę i sos wymieszać i odstawić. Mięso pokroić i obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Doprawić solą i pieprzem. Sałatkę nakładać na talerze z kawałkami indyka, posypać pokruszonym serem owczym i słodką papryką. Dekorować oregano.