Reklama

Więcej tłuszczu na talerzu to... mniej radosny dzień

Nie bójmy się tłuszczów w diecie. Warto jednak wybierać te, które korzystnie wpływają na organizm.

Nasycone kwasy tłuszczowe

Występujące m.in. w mięsie, żółtym serze i maśle, przedostają się do mózgu, zaburzając przekazywanie ważnych sygnałów. Może to sprzyjać nastrojowi określanemu jako depresyjny - nic nam się nie chce, skupiamy się głównie na problemach, nie widzimy ich rozwiązania, jesteśmy przygnębione, poirytowane, zmęczone. 

Nienasycone kwasy tłuszczowe

Występują np. w morskich rybach, oleju rzepakowym, siemieniu lnianym, mogą przywrócić nam dobry nastrój!


Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy