​Kulinarny "Diabeł ubiera się u Prady"

"Foodie w wielkim mieście" autorstwa Jessiki Tom to historia prosto ze świata najlepszych nowojorskich restauracji, która udowadnia, że sukces nie zawsze ma słodki smak.

"Foodie w wielkim mieście"
"Foodie w wielkim mieście" materiały prasowe
"Foodie w wielkim mieście"
"Foodie w wielkim mieście" materiały prasowe

Tia Monroe chciała za wszelką cenę dostać się na wymarzony staż u sławnej autorki książek kulinarnych. Plan się nie powiódł, ale Tia niespodziewanie otrzymuje oszałamiającą propozycję. Legendarny nowojorski krytyk restauracyjny, Michael Saltz, chce, by była jego "podniebieniem" i pisała za niego recenzje. W zamian proponuje najlepsze jedzenie, stosy ubrań od sławnych projektantów i życiową szansę.

W przeciągu kilku tygodni jej świat wywraca się do góry nogami: kolacje w czterogwiazdkowych restauracjach, przystojni i znani szefowie kuchni, zakupy na Piątej Alei. Tia celebruje każdą chwilę i nawet udaje jej się przeboleć to, że pod jej recenzjami podpisuje się Michael Saltz.

Choć umiera z chęci opowiedzenia bliskim i znajomym o nowym wspaniałym życiu, jej umowa z Saltzem nie może wyjść na jaw. Wszystko ma swoją cenę. Jedno kłamstwo goni drugie i coraz mniej przyjemnie jest prowadzić podwójne życie.

Czy wymarzona kariera jest tego warta? Czy Tia popełniła błąd? Czy jej życie zmierza w dobrą stronę?

O autorce

Jessica Tom to nowojorska blogerka kulinarna. Początkowo pracowała w restauracji, pisała także recenzje kulinarne. Studiowała na uniwersytecie w Yale, gdzie pod okiem znanych autorów uczyła się pisać powieści. "Foodie w wielkim mieście" to jej pierwsza książka. Prawa do jej ekranizacji zakupiło Dreamwork Studios.

"Foodie w wielkim mieście", Jessica Tom. Wydawnictwo HarperCollins. Premiera: 14 września 2016.

Prosty przepis na wyborne leczoInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas