Tort serowy na herbatnikach
Składniki na 10 porcji

• 50 dag twarogu l 2 łyżki żelatyny• 1 opakowanie serka waniliowego• pół szkl. cukru l pół kostki masła• 2 op. herbatników l sok z cytryny• 35 dag marcepana l cukier puder
Sposób przygotowania
• Masło stop, wystudź. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód wylep masą z herbatników. Żelatynę zalej 1/3 szklanki wrzątku. Mieszaj, aż się rozpuści.
• Twaróg wymieszaj z cukrem, serkiem oraz sokiem z cytryny. Masę ostrożnie połącz z żelatyną i wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
• Marcepan rozwałkuj, podsypując cukrem pudrem. Z placka powycinaj krążki różnej wielkości i ułóż z nich różę na torcie.