Reklama

Pikantne skrzydełka kurczaka - przysłał Aiwil

10 skrzydełek kurczaka; 1 kostka rosołowa; na marynatę: 2 łyżki sosu sojowego lub pół łyżeczki przyprawy maggi; 2 łyżki wody; pół łyżeczki soli; roztarty ząbek czosnku; 1 łyżka miodu; 4 łyżki oleju.

Przyrządzanie

Włożyć do rondla skrzydełka, rozpuścić kostkę rosołową w takiej ilości wody, aby je przykryła. Gotować pod przykryciem do miękkości na małym ogniu. Odsączone skrzydełka włożyć na noc do marynaty. Smażyć krótko na rozgrzanej patelni z obu stron. Podawać z ogórkiem konserwowym lub surówką z kwaszonej kapusty.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: wody
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy