Doskonały pomysł na sylwestrowy deser. Spód wyjdzie puszysty jak chmurka

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować pyszne ciasto szampańskie? / zdjęcie ilustracyjne
Jak przygotować pyszne ciasto szampańskie? / zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Ciasto szampańskie - składniki:

  • 4 jajka,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 660 ml śmietany kremówki 30 proc.
  • 500 gram serka mascarpone,
  • 4 płaskie łyżeczki żelatyny,
  • 4 łyżki cukru pudru,
  • 1,5 łyżki kakao,
  • puszka brzoskwiń,
  • 2 galaretki pomarańczowe,
  • biszkopty,
  • 100 g czekolady.
  • 3 łyżki mleka.

Ciasto szampańskie - przepis

Puszysty biszkopt to podstawa naszego deseru.
Puszysty biszkopt to podstawa naszego deseru.123RF/PICSEL
"Ewa gotuje": Ptysie z kremem i wiśniamiPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?