Reklama
Grill

Tomato and Basil

To nietypowy drink, który łączy w sobie nuty warzywne z owocowymi. Idealna propozycja dla osób, które poszukują nowych, inspirujących smaków.

Składniki:

  • pomidorki koktajlowe
  • świeża bazylia
  • 40ml tequili
  • grejpfrut bitters
  • 30ml soku z limonki
  • 30ml syropu cukrowego
  • kruszony lód

Sposób przygotowania:
Do szklanki wkładamy 5-6 pomidorków koktajlowych, dodajemy syrop cukrowy, delikatnie rozgniatamy muddlerem pomidorki i bazylię (nie ucieramy ich na miazgę), dodajemy sok z cytryny i alkohol. Całość mieszamy. Dopełniamy szklankę lodem i dodajemy kilka kropel bittersa. Dekorujemy połówką pomidorka i odrobiną bazylii.

Reklama
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy