Kurczak cytrynowy z farszem serowym

Kurczaka umyj, osusz. Składniki na marynatę połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.

Składniki dla 4 osób:

Reklama

Kurczak:

  • 2 piersi z kurczaka
  • kilka plastrów żółtego sera
  • cytryna
  • 3 papryczki chilli
  • natka pietruszki

Marynata:

  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • kurkuma
  • curry
  • mielona papryczka chilli
  • rozmaryn
  • sok z jednej cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:


1. Kurczaka umyj, osusz. Składniki na marynatę połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj. Włóż do niej mięso, natrzyj ze wszystkich stron , odstaw do lodówki na kilka godzin.

2. Cytrynę, papryczki chilli i natkę pietruszki umyj, cytrynę pokrój w plastry. Mięso lekko zbij, w środek włóż plaster sera. Zepnij wykałaczkami. Układaj na ruszcie grilla. Piecz około 30 minut, przewracając, by równo się upiekło.

3. Gotowe kawałki kurczaka dekoruj przygotowaną cytryną, papryczką i natką pietruszki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatka ze świeżych letnich warzyw.

Czas przygotowania: około godziny



Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje