Reklama

Żeberka w duecie z sosem piwnym

W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wyciśnięty sok z limonki.

Składniki:

  • 4-6 łyżek sosu (np. Kuhne Ciemne Piwo, butelka 250 ml)
  • 0,5 kg żeberek
  • 1 limonka
  • masło
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku


Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wyciśnięty sok z limonki. Żeberka zanurzamy w marynacie i odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie grillujemy je na rozgrzanym ruszcie i serwujemy z sosem Ciemne Piwo Kuhne.

Reklama
materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: żeberka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy